Wednesday, August 12, 2009

LAUK YG KITER ANAK BERANAK MKN MLM TD...

Pergh........ dah lama tak update blog... ramai gak yg tanyer nape tak update...kalo nak tau aku tgh malas spai dah tahap gaban...mcm mane mlm td tergerak hati nak snap gambo... korang mesti tekejut kan.. aku ni kan jarang masak.... dapo tu berasap biler aku masak air jer.. hehhehehehe.... kalo ada request dr hubby nak mkn air tangan bini nyer baru ler aku masak..... kalo tak jgn harap ler dapo ku berasap... mcm korang kan rajin masak mcm2... tp mlm td aku masak sebab ada barang dlm peti ais.. nak tau aper ?? korang mkn tak burung puyo... mlm td aku goreng burung puyo... nak tau mane aku beli??.. beli masa kiter org blik kg. kat pekan Alor Gajah... 5 ekor RM12.00...... sedap oooo dia dah perap dgn rempah.. kiter cuma goreng jer.. time masak tu bau rempah tu naik sedop oooo... biler dpt mkn lgh sodap oooo....dah lah tgk jer anak2 aku mkn....

mkn spai mate tetutup... sedap nyer bu...




si eisya tak sempat nak pkai seluar dah mkn...

Burung puyo goreng

Menu tambahan Bihun sup...

*

*

*

*

*

*

Lps mkn dah kenyang...

berebut game... si adik kalah.. aper lg nangis ler...

9 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

burung puyuh nie x cukup kalau mkn sekor jer ;-)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

wah...sedapnye

M@L@ said...

diana - mmg 1 tak cukop...

fieza - mmg sodappp...

lily azliyana @ mama zara said...

sedapnyer burung puyuh..ade yg jual siap2 dah berperap ek..sng mcm tu kan..=)

mala duduk alor gajah ker..?

ibu_umairah said...

memang lauk burung puyuh itu...my peberet!!!!!sedap nyaaaaaa

M@L@ said...

liyana - a'ah tukang jual tu jual yg dah siap perap & dah siap goreng pon ada...
kg saya alor gajah..tp saya dok port klang


ibu umairah - sama lah kiter mmg minat giler..yummy2...

Ayu Jaffar said...

beria budak2 tu mkn... sedap ye!

senang ye mala, dh perap sume...balek tinggal goreng jek :p

M@L@ said...

ayu - a'ah habis diorg mkn..mmg senang jer cuma goreng jer...

Azwan said...

a;kum... hmm..sape2 kalo dh makan puyuh ni mmg kate sedap...nak2 pulak kalo puyuh goreng tuh..makan plak dgn nasik panas2..pergh..meleleh air liur..
hehe...sorang 2 ekor pon silap2 x cukup...
sape2 nk try daging puyuh ni bolela contact saya...

p/s: mintak belas ehsan tuan tanah wat promo sket... tq.

azwan

http://majupuyuh.blogspot.com