Saturday, February 28, 2009

Selamat Hari Lahir Abah...

Sungguh aku terluper semalam adalah Hari Ulang Tahun Abah..
Yg ke-55..ampun Abah...
So td aku call Abah ucapkan Selamat Hari Lahir..
semoga Abah DiPanjang Umur, Dimurahkan Rezeki, Sentiasa sihat
&
bertambah2 cucu lg..SAYANG Abah...


Abah minta maaf yer..kalo ada rezeki blik kg nanti nor belanje abah mkn yer...nak hadiah ker???kihkihkhihkhihkih...

Abah dgn cucu yg no.3

Friday, February 27, 2009

Toyota Alphard Abg Ipau Ku...


Semalam balik dr keje lalu depan umah Abg Ipau..tgk kat car park ada kete baru..Toyota Alphard..
Pagi td YM dgn biras aku bini Abg ipau aku ler...tanyer kat biras.. wah kak semalam lalu npk kete baru, patut ler ada bau kedai...... Oh..kowang dah npk lah yer...baru spai 2 hari yg lps lah, blum rasmi lg pon..
So aku suruh biras bg gambo kete baru itew cun siot...tak sabo kiter org nak ronda2 dgn kete baru mu itew!!!Rezeki2.... doakan kiter org dpt pakai kete becau jugak...huhuhuhuhuu...


Toyota Alphard kete baru Abg Ipau

View lg dekat.. Tunggu kau Alphard !!!..kami akan Ronggeng Kamu 1 Kampung...kihkihkihkih.. Abg Ajid leh pinjam tak???...hehehehheheheheh

Estima hanya tinggal kenangan.. byk berjasa dgn kami jugak.. selalu gak pinjam kalo balik kampung

Mini Coopper Biras punyer utk angkut anak2 nyer kesekolah & balik sekolah...
p/s : no flat aku edit takut ler aper2 nanti..skrg ni mcm2 leh berlaku..bkn aku nak menunjuk tp saje2 utk blog aku sebagai kenangan..

Thursday, February 26, 2009

Budak Ofis Belanje Mkn Org Tua


Lunch td dpt makan free.. B'day Boy Belanjer mkn Org Tua (KFC la... kowang tau kannn!!!)
Sepatutnyer semalam dpt mkn free tp smlm ada budak ofis yg cuti tu yg tunda ari ni..kesian pulak nanti ckp tak igat kwn..Skrg ni kat ofis dah ramai so td tuan b'day kena beli 1 Combo A & 2 Combo B..hAbis kiter org mkn... Thanks Kat Ah tat & Happy belated B'day...Tahun dpn belanjer lg..tp Pizza lah pulak kihkihkih...

2 ketul utk saya...Nyum3x...

Im Loving...KFC.. cRUNCHY...sPAICY..

Tuesday, February 24, 2009

Our Lunch At Tanjung Harapan

Hari ni lunch tah aper mimpi kiter org pegi berkelah kat Pantai Tanjung Harapan... ni semua angkara si Eza dia siap suruh bawak surat kabo lg utk buat alas nanti...Lps beli mknan masing2.. Trs pegi ke pantai cari posisi yg best... si eza siap ada standby dlm kete tiko lg...aper lg trs bentang, bukak semua mkn ngap ler...seronok ler pulak sesekali mcm ni..dgn angin yg sepoi2 bagai.. rasa nak trs lepak2 kat tepi pantai... kalo ada bantal syok tido tu..kekekekkeke..jom layan gambo kami lg...

Pemandangan Pantai Tanjung Harapan Port Klang ...

Menu yg kami beli mcm2 ada... jom jamu mate...kihkihkihkih...
1st pict. ~~ Kiter org yg sempoi pakai seliper..
2nd pict. ~~ Tikau terbang import dr bonet Eza
3rd. ~~ Kete dak Eza yg byk berjasa..pd kami...nanti leh planing pegi lg kihkihkih...
Bismillahhirahmanirahim.... makan dulu yer!!!...
Sambil mkn.. cuci mate & hirup udara segar bugar...hehehhehehe



Kowang tgk aper yg ada atas pokok tue??...
Taaaraaa... muker akak yg kekenyangan..bye..LAUT...

Saturday, February 21, 2009

Tag Dr..ED@...

Muhammad Farris Irfan..(Aisy )

Dpt tag dr org nun jauh.. dik Eda... kiter bg dia keje dia pulak bg kiter...
Ok yg penting akak dah siap kan keje SIAP!!!....hehehehhehe...

********************************************

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Tak planing pon sebab mmg nak sgt2 anak lg2 my hubby..

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Byk sgt pilihan...

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Gumbira nyer hati..tak terkata...

4. HOW OLD WERE YOU?
26 Years Old..

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Saya punyer period kdng2 cpt kdng lbt.. so masa tu dah lewat dlm 2minggu tp still tak check lg..
Time tu rasa badan tak sedap, spai hubby demam2 kena pembawakan bb..
Pegi klinik doktor check2... lps tu doktor ckp awak mengandung..baru brp minggu.. punyer lah suker...

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Mesti lah Hubby punyer lah gembira dpt tau... sebab masa pegi klinik tu hubby tak ikut..

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Mmg tiap bln2 kalo doktor nak scan saya mesti nak tgk bb aper dlm peyut..

8. DUE DATE?
25th September,2005

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Tak de pon ok jer..mmg tak byk tuah lah masa pregnant...

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Semua yg nak mkn dpt.. ,mmg kuat mkn kadang2 tgh mlm pon ajak hubby klr mkn...
suker mkn seafood spai dah nak meletup pon mlm
tu sempat lg hubby bawak mkn seafood... tp Si Aisy masa bb still air liur nyer meleleh...

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Saya suker bb gurl tp hubby nak 1st bb Boy.. Dgn kuasa tuhan dpt bb Boy...

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Lupa lah tp yg saya igat masa tu berat saya dah mencecah 80kgs Spai doktor suruh kurung kan mkn...takut bb besau nanti susah nak beranak..

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Taaaarakkk...

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Sepital Tengku Empuan Rahimah Port Klang

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
3 Hours..

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Hubby ,MIL & Adik beradik Hubby..
17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Doktor & Nurse sebab sepital kerajaan hubby tak leh masuk..huhuhuhuhu..

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Saya dipaksa meneran tp saya tak leh sebab masa tu saya dah lemah.. so bb saya kena vacuum..nasib tak lonjong kepala nyer...

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Eeee..lek...

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.2kg

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
4th October 2005 @ 10.00am

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Muhammad Farris Irfan Bin Fadil

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
3thn 4bln

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Kalo ade rezeki....mmg nak tambah lg 2..kalo dpt kembo lg best..

*********************************************

Saya Nak bg Tag nie kat sape Yer!!!
Ok lah nama2 nyer tottttttt.......
* Eza
* Azizan
* Fieza
* CikLin
* Ida Mayang Sari













Friday, February 20, 2009

Tag Frm ~ EZ@ ~

Kena buat homework budak ofis bg si eza.. nasib ler senang keje nyer..Za dah siap.....
*
*
*
*
The challenge is:
- Go to your photos folder in your computer.
- Go to the 6th folder of photos.
- Go to the 6th picture in that folder.
- Put the picture on your blog and description of it.
- Invite six friends to join the challenge.
- Link them in your blog and let them know they have been challenged.



Pict. Eisya kat Bagan Lalang....masa ni Eisya baru 11bln blum pandai jln lg..

So saya nak bg keje ni kat >

* Eda Melbourne

* Hana'S Family - Frm JEPUN

* Diana @ Mama Adam

* CikLin @ Mama Aisy

* Ida Pcm (Mayang sari )

* Jaja ( Eden Assey )


P/S : KORANG JGN TAK BUAT KEJE YG AKAKKK.... BG NI BUKAN SUSAH PON CPT AMIK!!!!!



Alhamdulillah Aku yg Kekenyangan...


Pg td buat breakfast Burger Telur
Ni resepi sendiri..kihkihkih...
Paling senang buat nyer bakau roti dgn mentega
Lps tu goreng telur mate kebau
Letak SOS kat telur lapit dgn roti dah siap....
Tp tak de gambo ler yg dah siapnyer ....mmg mengenyangkan!!!!

*

*

*

*

*

*

Lunch td mkn Kuey Teow
Kuey Teow pulak bkn i yg masak adik ipau bg mmg sedap..
Rajin adik ipau aku nie.... mmg tiap2 pg ada jer yg dia masak..
p/s :Hana gambo pinjam jap yer.. saje buat cantek kihkihkih.....






Monday, February 16, 2009

Me & Family On Yesterday...

XTVT semalam pkl 10.30pg hubby pegi umah kenduri kawen tolong2 aper yg patut sebab jiran tue buat cara gotong royong...mmg pjg khemah nyer....so saya & anak dok umah....
kemas umah buat breakfat utk aisy & eisya...
Tunggu hubby balik mandi baru pegi kenduri kawen dlm pkl 1.00tghari..
Lepas tu balik umah buat taik mate kami anak beranak..
Sedau2 pkl 4.00ptg.. Biler semua dah bangkit dari tido..Ckp dgn hubby suruh pum kan Pool..
Punyer ler kempas kempis perut hubby menghembuskan angin dr dlm perut..
Mane taknyer kat umah cuma ada pum yg utk tiup belon tu jer..
Kena lah guna angin dlm badan.. dgn usaha gigih hubby akhir nyer berjaya jugak kembungkan pool..
Punyer suker Aisy , Eisya & kila dok berendam dlm tu.. yg kesian nyer anak buahku si kila spai nangis2 sebab blum puas main si ibu nyer dah angkat kila keluar dr pool ..Spai pkl 6.30 trs stop sebab Si Eisya dah mengigil kesejukan mane tak nyer dr pkl 4.30ptg spai 6.30ptg..

Mlm pulak dlm pkl 8.30mlm klr mkn dgn family hubby kat Restoran Tasik Di Shah Alam.. mmg sedap masakan nyer...mane tak nyer kena spai RM700++.. sudah kenyang lps bayo trs blik.. spai kat Klang Jam ler pulak.. spai umah dlm pkl11.45mlm...trs tidoZZZZ...
Kiter tunggu air penuh dulu tau...
Lambat betul ler air nak penuh.. Tak leh tahan lah jom kila kiter berenang2...
Abg.. tunggu lah adik pon nak berenang..

Siap nak tengelam kan kepala lg Si eISYa..

Yeh..Yeh..yeh... dpt bola sorang 1...

Eisya tinggal kiter jer dak kila dah pegi jln...

Abang jom mandi lg..

Tgk abg nak buat kuwak lengtang...

Kakak pon boleh.. tgk nie!!!

Berehat sebentar bersama kit katt..hehehehhee loteh ler tu...

Tgk lah sorang dok sekodeng.. ajak malu.. Lg sorang nangis tak puas mandi...

Saturday, February 14, 2009

Happy Belated to Kak Ros & Nana

Pada 12hb February ari khamis b'day Biras ku...Selamat Ulang tahun yg ke 42thn kak Ros....Semoga dimurahkan Rezeki, Dipanjangkan Umur & Sentiasa Sihat waalfiat...Dengar cite kak ros dpt hadiah speacial dr abg yer.. wah beruntungnyer nanti tanyang lah kat kiter org...

Happy Birthday to You...

Happy Birthday to Nana..

Happy Birthday To Youuuuu....

Semalam 13/2/09 b'day anak buah ku Nana Yg ke 13thn..Mak Lang doakan semoga Nana Berjaya dlm pelajaran, belajau rajin2 & jd anak yg solehah ...amin...

Kek cute tu utk Nana sebab Mak Lang dengar Nana tak dpt kek yer!!! tp dpt duit yer kalo mcm tu leh lah belanjer Nasi Lemak kekekekke

Mak Long Lindu Cama Irsyad...

video

Muhammad Irsyad Muizz..

video

Eisya with bb IrsyaD

^

^

Video ni rakam masa kat kg..Tetiber Rasa rindu kat anak buah ku yg bulat montel tue..

Mak Long Lindu sama Irsyad.. biler mak long dpt cium pipi irsyad yg tembam tue..yg bau lemak berkrim tu

Tunggu nanti mak Long dtg umah Irsyad yer...

Biler tgk video ni kelakau jer tgk gelagat Eisya konon2 nak pakai kan stoking & pampers utk bb..

Eisya mmg suker bb kalo jumper bb dia akan cium,siap nak dukong bb lg tue, suapkan susu,

lg 1 Eisya akan amik punting bb tp bukan bg bb dia yg hisap..hehehhehehe.. masa kecik2 bg punting

tak nak biler dah besau baru ler nak..

OK lah jom tgk filem terbaru saya yg tidak ditayangkan dimana2 Pawagam..

RUGI KALO TAK TGK HEHEHEHHEHE

Friday, February 13, 2009

CaNteK TaK??

Saya dah tukar background yg baru..
Asyik tgk yg lama..
So dah tukar yg baru..
Suker color ni.. so sweet...
Cantek kannn!!!!
p/s : TQ kat dik diana sebab ajau akak .. cayang muawahh!!!

Tuesday, February 10, 2009

8.2.2009 Ulang Tahun Ku Yg Ke-??

8hb February '09 Hari Ulang Tahun Saya...


*


*


*


*


YG Ke-30

Semoga aku jd Tabah & kuat dlm aper jua dugaan,
Murah rezeki, sihat waalfiat & Semoga kami sekeluarga sentiasa bahagia selalu.. amin....
Tq kat hubby.. apa pon yg abg beri cukup bermakna bg diri saya... ( cewahhh )
Tq Aisy & Eisya.. nyanyikan lagu heppy b'day utk ibu... Ibu SAYANG Aisy Eisya...



*



*
TQ kat semua budak2 ofis yg sporting..
Sedap kek Coklat Fruity.....nYUm3x...
& TQ bg hadiah..
cute sgt2....saya suker!!!!!


Tarrrra...kek utk me..Steven & ah tat


Byk Sungguh Lilin....Kalo nak tau bln February kat ofis ada3 org termasuk diriku..iaitu steven & ah tat tp dia tak de pulak.....ME 30yrs, Steven 29yrs & ah tat 32yrs.. tu yg byk lilin...


Me & steven.. Tgh tunggu lagu yg diorg nyanyi habis...tak sbo nak tiup semua lilin... hehhehehehe

Jari jemari ku memotong kek...

Kek yg akan masuk dlm perut ku ini..

Yeh..Yeh..yeH... dPT 2 Hadiah lg tue.... TQ...U ALL...

Thursday, February 5, 2009

Eisya Asyik Nangis


Mmg risau biler tgk anak menangis.. nak2 time nangis nyer waktu mlm..
Tu yg terjadi pd Eisya masa d' kg dah kena pkl 12.30mlm jer trs nangis tak tau aper yg Eisya nak bg susu di buang nyer.. rasa perut ok jer tak kembung pon..
Biler dah blik umh sendiri pon sama time siang hari ok jer main2 lari sana sini..
Biler malam jer trs nangis.. naik risau ibu & ayah tgk Eisya nangis2..
(dah ketuk pintu pon tak diam mcm ahmad al-bab trs diam tp Eisya masih nangis2...huhhhuuuu...).
Hari selesa hubby mintak tolong adik ipau tlg jumpa ustaz kamal kat aera taman rumah tlg bg air penawar..(sebab hubbby bz.. terima kasih pak su)
Biler adik ipau tanyer kat ustaz tu dia ckp mmg ada benda kacau Eisya.. budak2 ni mmg senang npk bende2 halus klau yg jenis lemah semagat mesti teperanjat.. ustaz tu ckp..
Ustaz tu bg air utk minum & basuh kat muker Eisya.. mmg npk perubahan selepas Eisya minum Air penawar tu & sapu sikit kat muker..baru nak tersenyum.. main mcm biasa.. baru selera nak mkn..mlm tu lena lah Eisya tido..zzzzzzz....
Tp mlm td Eisya start blik nangis seperti ada benda yg dia takut.. cepat2 kejut kat hubby.. trs hubby amik air penawar tu sapu kat muker & buat susu campur dgn air penawar tu.. mula2 Eisya tak nak minum... dia campak kan botol susu.. Selepas usap2 dahi..baca apa yg patut...baru senyap bg minum susu & trs tido..
Pg td masa nak hantar rumah bb sister tetibe Eisya nangis tak nak pegi .. puas bb sister pujuk tp nangis.. aku rasa tak sedap pegi tgk.. lps tu husband bb sister tu amik pujuk .... saya & hubby trs pegi keje tp masa lalu dpn umah bbsister tu dah tak dengar suara Eisya nangis..Harap2 Eisya cpt2 sembuh..
Ibu & ayah risau tgk Eisya asyik nangis..
Ibu,Ayah & Abg Aisy sayang Eisya..

Untung nyer Ade Jiran..

Mlm td me & hubby nak pasang tirai kat pintu masuk dapo..
Biler dah acu kat dinding tu sama2 ngam..
Hubby siap tanda tpt yg nak ditebuk lubang tu.. biler ketuk punyer ler keras spai sompek dinding tu..
langsung tak luttt.. spai berpeluh hubby mengetukkk...
pikir punyer pikir kena gak guna drill tp kat umah kiter org mmg tak de bende alah tu..
Hubby pon pegi tanyer jiran klau2 diorg ada.. nasib jiran ada drill tue..
siap bawak tangga lg tu..kiter org cuma pkai kerusi jer kekkeke..
Jiran tu siap bg cadangan lg klau ko beli kayu langsir tu lg cantek..trs sangkut jer..
biler si amid tu dah bg cadangan hubby mcm setuju jer. siap ckp bagus gak idea ko...
Trs tak jd pasang...
Lps tu hubby mintak tolong lg kat jiran si amid & si awang
Tlg betul kan air pancut kat master room sebab air tak nak klr..
Dah puas buat mcm2 tp tk leh jugak..
Nasib jiran ni pandai sebab dia ckp kat umah dia pon kena mcm tu.. tu yg dia tau aper nak buat..
Dia bukak kepala paip tue.. biarkan air klr spai abis lps tu pasang blik .. baru lah air pancut tu boleh klr...
pg td dah boleh guna syok nyer mandiiii..
TERIMA KASIH YER.. AMID & AWANG..

Wednesday, February 4, 2009

S.A.Y.A.N.G.

Pg td nak klr dr rumah Aisy & Eisya masih tido..
Kenalah angkut sorg 1.. saya angkat Eisya Hubby angkat Aisy..
Masa hubby masukan Aisy dlm kete dgn mate tertutup leh suruh bukak aircond
& bukak radio..
Kejap tu Aisy dah bangun..masa tu aisy tak npk saya ada kat tpt duduk blkg..hubby baru nak klr kan kerete masa tu lah berlaku dialog..




Aisy : Ayah ibu mane?

Ayah : Ibu.. td atok amik bawak blik kg..

Aisy : hah..

Ayah : Aisy nak duduk dgn ibu ker @ dgn ayah?... klau ikut ayah nanti ayah bawak pegi funfair...

Aisy : Nak duduk dgn ayahlah..

Ayah : Ibu takyah ikut pegi funfair..

Aisy : Nape ayah tak nak bawak ibu ?

Ayah : Tak pe lah..nape aisy nak bawk ibu ker?

Aisy : Ha'ah..

Ayah : Aisy SAYANG ibu ker ayah?

Aisy : errr... ayah..

Ayah : Aisy tak SAYANG ibu ker?

Aisy : SAYANG...ayah nape ayah tinggalkan ibu? jom lah amik ibu & adik...

Ayah : (Hubby pon jerit panggil nama Eisya & Ibu) Eisyaaaa..... Ibuuuu....

Ibu : Saya....hahahahhahahaa

Aisy : (terdiam mcm teperanjat mcm mane ibu ada dlm kete? ) Ayah tipu Aisy.....

Ayah & Ibu : Hehehehhehehe...


Ibu pon SAYANG Aisy...

Monday, February 2, 2009

Kebizian..+ Kepenatan...

Dari minggu lepas spai minggu ni...
Penuh dgn xtvt....
>
>
>
B'day party boy & gurl..,
>
<
>
Mkn angin..D'Cameron Highland
>
<
>
Mak Abah dr kg datang umah ku..
>
<
>
Jln2 Ke Nilai 3..
>
<
Balik Kg Mak Abah D'Alor Gajah Malake..
>
<
>
G'umah adik D'Batu pahat Johor..
>
<
>
Sambil cuci2 mate di pekan Air Hitam..
>
<
>
Mlm td baru blik umah sendiri..
>
<
>
BZ..SGT2.. & LoTehh Sgt2...
KoRaNg BuAt Ape MaSa CuTi??