Tuesday, March 30, 2010

Round Melaka Naik Bus QUACKER

Hehehehe...citer balik kg ni 2 minggu lepas..blik kg sebab sepupu hubby kawen.. lps habis majlis dok lepak umah pakcik.. dah ptg baru kiter org kuar g jln2 kat Bandar Melaka.. kalo korang nak tau kat bandar melaka ada 1 lg benda menarik...sebb seblom ni X der..ni paling terbaru.. mcm bus double decker... tp nama nyer BUS QUAKER.. tiket utk dewasa RM36 & Utk kanak2 dr umur 3-keatas rm28... bus ni bleh lalu atas air laut kirer mcm 2 in 1 darat boleh laut pon bleh....So mari lah ramai Melancong ke Melaka....


Kiter dah standby nak round2...bandar melaka & masuk laut....

Anak2 buah ku... mira, fatin,farah, nana

Guide yg menerangkan dlm perjalanan tersebut...berabok speaking...

kerabat kami jer dah penuh bus ni...

Adik ipauku nor, anak buah ayun & hanan

Bus QUACKER mula masok ke laut... Yg korang npk tu adalah Masjid India cantek kan...
kalo korang nak tau.. ada 2 driver utk bus ni...masa di darat uncle india yg bawak ... biler nak masuk laut pakcik melayu yg bawak...mungkin diorg telah ditugas kan mcm tu kot...


kami dah berada atas air laut ler....

Masjid India...

aku & biras

Permandangan waktu senja...



Aisy mula nak kuyu mate.. kena angin laut...


3 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

terigt nak river cruise nie .. mmg bestttt .. pemandangan pun menarik .. bas jer yg tak naik

fazilzura said...

bile ado nye bas ni ... emm x pasan , tp harga nye leh tahan le mahei jgk yek ...

M@L@ said...

zura - saya pon tak tau ada bus ni...masa lepak kat dpn menara taming sari tu lah.. npk so husband tanyer kat driver tu..driver ckp baru lg di rasmikan...