Saturday, December 26, 2009

Christmas DaY - SmLm PuNYer CiTe..

Happy Christmas Day bg penganut Kristian..

Kan smlm semua cuti, bangun pg buat sarapan yg pling sonang nasi goreng & panas kuah kari ayam bln mlm td nyer nak cicah dgn roti buat air teh O tu jer lah... suapkan dua2 anak mkn kalo x jgn harap nak mkn asyik tgk karton...dah suap kenyang2 baru aku mkn pulok... lps tu kemas2 umah, sidai baju, sapu lantai atas & bwh... dah habis hubby suruh siap ajak kuar g jln2... aper lg sepantas kilat aku siap hehhehe.. jln tegak telinge nie hehehe...

Mula2 tpt kiterorg terjah Giant Si Aisy nak sgt ker sana sebb ada tmn permainan... tp sekejap jer main... mane tak nyer dah npk moto pkai beteri tu trs nak naik tu pulok.. mahal pulok tu.. biler abg dpt so Eisya pon nak lah...dah dpt naik punyer ler suker tp tau2 jer lah kejap jer lps tu moto tu stop sendiri... x puas nak lg hubby marah ler kate nak sekali jer tp nak lg.. spai guling kat lantai nak lg.. yg adik nyer x der si abg yg lebih lps kena kaunseling dgn ayah nyer baru Aisy diam...tu pon kena upan beli kan gula2...baru senyap.. sabo jer..



Kluar dr Giant g pulok ke JJ Bukit Tinggi..saje jln2 x beli aper2 pon..igat nak tgk wayang biler tgk kena berator pjg trs aku malas...hubby kate tak per lah dia yg beratur bkn aku... tp aku x nak so x jd ler tgk wayang. Lps tu jln2 lg kat dlm JJ sempat aku snap gambo Aisy & Eisya kat Christmas Tree yg masok Book Of Record.
Dah puas cuci mate trs kuar g Klang Parade aku nak g amik memory card camera baru ku. Mane tau masa nak parking kete abg ipau aku call tanyer kiter org kat ner hubby tipu ckp kiterorg kat Giants... abg ipau aku ckp jgn nak tipu aku npk ko kat Klang Parade...rupernyer diorg 1 family ada kat sana tgh mkn dkt MD... so jd nyer dok sembang2 dgn diorg lps tu abg ipau ajak tgk wayang...kat JJ Bukit Raja sementara tunggu kete abg ipau kena polish....lama tu nak tunggu polish 3jam... so dia bosan tunggu lama2.... lps amik memory card kuar dr Klang Parade g ke JJ Bukit Raja... Mmg kelakau kah bayangkan 1 kete naik ramai2.. anak2 abg ipau aku semua dah besau pjg..behempit2 dlm kete dah mcm iklan MILO tu... nasib ujan masa tu x der lah org npk sgt...kelakau jer hahahahaha....

Spai kat JJ nak beli tiket tgk cite Alvin And The Chipmunks 2: The Squeakquel pon ramai gak org kena berator pjg... tp ok jugak lah kelakau lah cite nie mmg sesuai utk budak2..Si Aisy byk benau pertanyaan spai penat hubby nak jwp... Lps habis g ari kedai mkn.. mkn kenyang2 trs blik umah masing2... penoh xtvt smlm...korang polak buat per smlm??













10 comments:

cik mas said...

wah.. jalan sakan semalam ye.. kita pun jalan2 gak tapi gi subang parade jer beli brg baby sikit2 lagi.. :)

lily azliyana @ mama zara said...

waah..dah tgk alvin n the chipmunks ek. kitorng nxt week baru nak terjah..hehe..

nway, christmas tree tu mmg unik betul. dibuat dr botol mineral kn. tk berpeluang tgk pon. tkde geng nak jalan jjbt tuh..=p

wawa said...

dasyat betol menjelajah shopping complex...tak leceh ekk ngan 2 org anak lagi...salute la kat awak...

M@L@ said...

cik mas - tu ar x sangka spai 4 shopping complex kiterorg round..hehheehe

lily - a'ah so g serbu panggung wyg.. a'ah npk unik & cantek ..

wawa - hehhehe...nak wat camne x kan nak tinggal kan umah..sian anak ku...

fazilzura said...

fuyoh besh nye jalan2 ...

cite katun tu besh ker ? tingin nak g tgk

M@L@ said...

fazilzura - hehehhe... kelakau..anak awak mesti suker nyer...

** atie + farid + aisyah ** said...

wah...syoknye jenjalan....bestnye dpt amik gambo kat pokok krismas...cantek...

E.L.I.Z.A said...

wah syiok nye berjalan²...xmas tree tu besar gilerr....

aktiviti kami pun ada tp belum sempat nk update entri huhuh

M@L@ said...

atie & eliza - a'ah banyok syok ooo..hahhaha
xmas tree tu dah ler besau...tinggi lak tu..mmg kreatif org yg buat ni..tu yg masok book of record..

Nurhayati said...

family xtvt yang menyeronokkan..
best!!!