Monday, December 21, 2009

Main-Main Air

XTVT family ku smlm kuar pg g breakfast lps mkn hubby ajak g Pantai Morib nak dok lepak2 kat sana main pasir.. last2 x jd (atas sebb yg x dpt dielakkan).. kiterorg tukar tpt g kat kolam renang di shah alam...spai sana dlm pkl 11.30pg masa nak beli tiket org tiket tu srh tunggu pkl12.00tghari baru bleh beli kena tunggu org yg masuk awal kuar dulu...so ada masa 1/2 jam tu kiterorg pon duduk tgk budak2 yg tgh belajau berenang seronok pulok... teror diorg renang..kalo aku ler srh renang mmg kaki jejak lantai ler baru leh gerak..hehhehe...
Pkl 12.00tghari hubby beratur pjg gak ler igat kan x ramai.. leh thn ramai gak... lps dah bayo trs masuk si Aisy & Eisya org yg exicted sgt2...spai naik lemas nak jwp soalan.. asyik tanyer biler bleh mandi??? aisy nak mandi!!! nape org tu boleh mandi? nape kiter x bleh?..ish3x...dpt jer masuk trs terjun dlm kolam..mmg x sabo punyer anak2 ku ini....
Dlm pkl 1.00tghari panggil diorg naik atas.. dah naik birat kulit aku tgk...bilaskan dgn air paip siap2 trs kuar g mkn kat tesco... spai kat tesco x reti dok diam bkn nak mkn tp sibok nak main kete2 mainan kat situ... aduiii.. aper nak buat so layan kan jugak...lps dah pueh main2 jln2 jer kat dlm tesco & luar tesco masa tu ada jualan hphone mcm2 jenis saje tgk2 & ZoOOOmmm blik umah...


Aksi Aisy & Eisya

Mcm2 gelagat..

Habis muker adik... Aisy buat mcm tu ...


Tak reti dok diam...

2 beradik Abg & Kakak...

Tgk mcm memek muker Aisy buat...

Ibu & Kakak... (Camera Man Aisy caya x??)

Time Main Air...

Punyer ler suker..3 beranak nie..

Suker tgk gambo ni... so happy hubby & anak2..verry touchinggg...

Aisy baling ayah amik tau....




mainan ni yg nak sgt2 tu...dpt naik bkn main suker lg...


Dah pueh main....dlm kete dua2 dah pengsan...zzzzzzzzz






9 comments:

cintaKusayangMu said...

k.mala...g kt seksyen 13 tu ye??pusat renang akuatik tu ke??bestnye..baru tau kt dlmnye cmtu..leh bwa darwishes ni..tmpt tertutup kn..so klu ujan xde la kena ..tul x???brape tiket msuk??excited ni nk g..hehehe

M@L@ said...

a'ah dik kat shah alam... yg tertutup tu utk yg belajau renang, kalo mcm yg akak masuk tu tpt nyer open air jer...tiket dia murah jer dewasa rm2.50 kanak2 4thn keatas rm1.50 jer...
pegi lah best anak qis mesti suker nyer...

lily azliyana @ mama zara said...

hee..bestnyer budak2 tu main air. kitorang pon baru last week bwk Zara ke sana. nxt time nak pergi lagi bwk Zara main slide air tu plak. aritu bg die berendam jerk..hehe

M@L@ said...

lily - mmg diorg seronok...samalah rasa nanti nak bwk anak2 g lg..
hehehe...saya tgk blog awak lah baru saya ajak hubby bwk anak g sana...mintak2 masa awak pegi saya pon pegi jugak dpt lah jumpe yer...

naurah makwa said...

sukala tgk dua beradik ni..abang cam sayang sangat kat adik dia..akak,bila nak tambah lagi?

M@L@ said...

naurah - kdg2 gaduh gak diorg berdua tu... tambah hehehhe dah ada ni 5bln lebih skrg...

fazilzura said...

WAHHHHHHH besh nye g mandi manda.. budk2 mmg sgt2 suke akan air .. kalau dh terjun, sure x nk kuor2 dh

Nurhayati said...

wahhhh seronoknyeeeeee main air.
ni buat nak terjun skang ni hehe

eh pandai la Aisy amik gambar. elok je.. pasni harusla muka ibu dia penuh je =)

M@L@ said...

fazilzura - tu ar syok sgt berendam..biler kuar lapo...hhee

nurhayati - tu ar yati...masa tu rasa nak terjun sekali tp segan ler peyut dah kedepan..hehhee...
a'ah dah pandai snap gambo...lain kali senang lah srh aisy jer...