Tuesday, April 21, 2009

PeYut Ku..

Pg td ada org ckp aku pregnant...
sebab dah npk ketara peYut ku buncit..
biler pkai baju yg ikut badan lg npk peyut ku ini....
mmg dah perasan sejak beranak anak ke-2....
ni peyut ku trs berkembang kedepan bagai johan....
mane taknyer asyik mkn2..
kat ofis pon lps mkn dudok jer kat kerusi buat keje mane spai ler blik...
kat umah pulok....
mkn lps tu tgk tv...
kalo ada baju nak lipat baru lipat kalo tak dok baring ler depan tv...
umah kemas 1 minggu sekali jer....
sebabnyer klr pg mlm baru blik...
umah tak der lah kotor sgt..
yg ada pon habuk jer tu senang jer sapu kejap jer..
tak klr pon air peluh...
hari minggu baru ler klr air peluh...
ni yg rasa nak kempiskan peyut nie..
biler baring tu leh npk peyut buncit..huhhuhuhuhuhu...
korang buat camne yer nak kempis kan peyut...Tulungggggg3x....


10 comments:

♥ Eda ♥ said...

akak jgn kate anak 2...
saya anak sorang pun prot gelebeh...kahhhhh..standard la tu..klau takmo di kutuk kena rajin sit up...masalahnyer kerajinan tu takde...ekeke

intanmaria said...

salam perkenalan..dari mommy ecah

maybe leh guna lotion2 halia yang dok promote dekat tv.
maybe mujarab

M@L@ said...

eda - nak buat sit up tu lah yg bercintaaa... 2,3 hari jer lps tu harammmm....

intanmaria - salam.. thanks sudi singgah blog saya... tu lah ada gak tgk kat tv lotion halia tu...rasa nak try..nanti try survey dulu ok ker tak...

ijan@2 aka ummihakimi said...

kak oii....
peknen je...
kang tutup kedai bru kempiskan perut....

M@L@ said...

ijan - kalo mcm tu jan lemak dah tepu so lg susah nak kempisss...

T.u.Y.a said...

huyehhhhhhhhh..mari la kita sama2 bersenam..jogging,wat sit up..heheheheh..pastu puasa la isnin khamis..puasa ganti...

tuya sejak x makan malam n sejak kena jadik guru kelas yg kelasnye tgkat3,dah turun sket berat n kebuncitan nih..hari2 dok panjat tangga..

M@L@ said...

tuya - yeeehaaa...bagus idea.. mu itew...

SyaNa said...

weiii..anak dua tak pe la lg muncit
ni ha aku yg takde anak ni pn muncit pe cerite..
org kg dok pegang peyot aku tny ade isi ke tak..


ko try la buat sit up + sapu lotion halia + makan jgn sulam air

~~ciklinn~~ said...

adoii kak...samalh kit anie.... tang perut tu susah betull nak bg kecut.. huhuhuhuhu

tapi skrg dah rajin buat sit up so dah kecut sikit ja.. hahahah

M@L@ said...

syana - yer ker hang pon buncit yer.. tulah.. nak buat sit up tu yg malas tu...

ciklin - dah kecut yer... bagui3x.. peyut akak jer yg blom kecut..huhuhuhuu...