Monday, January 4, 2010

Al-Kisah Nyer - Hari Pertama AISY Sek.Tadika (",)

4/1/2010 anak bujangku Aisy ke sek.Tadika Kemas di Pandamaran Jaya. So smlm saya & hubby amik cuti tp saya cuma 1/2 day jer. Alhamdulillah Aisy X nangis..so aku tgk jer lah gelagat anak org lain yg dok menangis spai muntah..hehehe..kelakau pon ada. Menangis mcm kena pukul teruk...ada tu pulok dah masok 6thn still nangis gak..habis pintu grill di goyang2 nyer spai nak tercabut..kkekeke...mungkin dah lama cuti tetibe g sek.. so malas lah tu... hhehee...Spai cikgu suruh ibu bapa beredar dr sek. sebb anak2 ni kalo npk ibubapa lg diorg ngada2...
Dlm pkl 8.50pg mcm tu kiterorg dah kuar dr sek. x der buat pembayaran lg sebb cikgu ckp pg ni sibok so tunggu time free nanti....so kiterorg trs g hantar anak dara ku Eisya ke nursery.
Sementara tunggu pkl 12.00tghari Aisy habis sek lepak dulu kat umah mil...
Nak jd kan cite dlm pkl 12.55 mcm tu trs g sek. bkn jauh pon dkt jer dgn umah selang brp lorong jer.... spai2 trs ckp dgn cikgu nak amik anak.. saya pegi lah ke klas anak saya tgk2 dah kosong, biler tanyer mane anak saya? cikgu ckp td dia ada.. main2 kat sini.. puas melintau cari sana sini, lg pon bukan besau sgt kawasan sek tu... muker saya & hubby dah gabra.. cuak... mcm2 lah...lps tu terfikir sepupu Aisy si wani ni mesti dia ikut sepupu nyer naik Van... hubby suruh saya tunggu kat sek. dia balik umah tgk ada tak.. spai umah tgk x der, hubby call driver van tu.. driver tu ckp ada dia ikut sepupu dia... Aduiiii... biler hubby dtg bg tau anak ada ikut van..baru lah rasa lega....
Balik jer umah tunggu van spai.. tak sabo rasa nyer... nak tgk anak sendiri blik dr sek..biler van spai dpn umah saya & hubby trs g gate... Alhamdulillah lega tgk aisy ada...biler tanyer nape aisy tak tunggu ayah & ibu... senang jer aisy jwp.. ayah lambat jd aisy ikut auntie van lah.. nape ayah x dtg ? biler dengar aisy ckp mcm tu... ayahnyer pon bg lah tau... kan ayah ckp ayah dtg amik nape tak tunggu?...yg kelakaunyer auntie van tu ckp saya tanyer dia you sape? anak you jwp auntie tak kenal saya ker? aisy lahhhh...budak skrg berani btul....(sabo jer anak ku...hehehhe..very independant..good boy..). So jd nyer confirm lah aisy akan naik van blik sek.. pegi jer kami hantar... dah bg tau auntie van tu.. sebulan rm15 jer ok lah kan..
Habis cite tu... saje2 tanyer aisy mcm mane kat sek td ok ker tak? nak tau ape anak ku yg bijak bistari (hehhehe) jwp... mcm mane ibu... aisy nak belajau.. anak keling tu asyik nangis jer... lps tu bising sgt...kalo mcm ni aisy tak g sek lah...senang nyer dia jwp... sabo jer... sebagai ibu kena lah pandai nasihat... bg tau yg budak tu x nangis besok....mcm faham jer biler ckp mcm tu so trs bukak citer lain...siap bg tau mkn aper kat sek... pegi toilet pon nak cite...mcm2 lah....
Itu lah AL-Kisah Nyer Muhd Farris Irfan Anak ku.... Yg Cerdik.. & Bijak...
~Ada gambo kat sek tp tulah beteri camera pulok kong nanti dah ok aku upload~

**Ibu doakan semoga anak ibu jd murid yg pandai**
(",) IBU & AYAH LOVE YOU (",)


5 comments:

naurah makwa said...

naura pun kelakar bila tgk budak2 nangis gi sekolah..nangis cam kena dera lak tuh..huhu..nasib baik anak akak steady jer..
owh!naura tak tau la caner si damia ni masuk school t..huhu

M@L@ said...

mmg kelakar...mcm2 ragam...tu ar nasib anak akak ok.. ari ni pon ok..lps salam & pelok cium trs blik jer...
damia mesti ok nyer...

lily azliyana @ mama zara said...

wah..sungguh independant anak bujang sorang nih..siap leh naik van sendiri tuh. nasib baik tk de ape2..klu sy pon dh gabra habis, tk jumpe anak kat skolah..huhu..

tk dpt byg gak klu zara dh skolah nnti. now pagi2 nak antar nuseri pon kkdg wat muka cengeng..huhu

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

study rajin2
nanti acu yanie belanje cendol pulut

hehhehe

M@L@ said...

lily - tu ar saya tak sangka anak saya seberani mcm tu... mmg cuak lah masa tu...alhamdulillah nasib x der aper2....
zara nanti mesti ok nyer...dont worry...


ucu yanie - ala cendol pulut jer ker? mkn2 x der ker?