Wednesday, January 6, 2010

Mari Melawat Haiwan Ternakan D' ZOO

Cite dah lps nyer saje nak tempek kat blog aku ni....hahhahaha..Masa New Year kan cuti.. tgh dok kat umah dpt call dr abg ipau ajak jln2 g ZOO lawat haiwan2 jinak..so dr dok jer umah lg bagus bwk anak g sana...suker ler anak2 ku...
Tgh free ni byk gambo aku upload korang cui mate ler yer...

Sblom masuk posing kat dpn tugu zoo...

Me & Hubby serta Eisya...Aisy tlg snap gambo...

Umai, Hanan, Akil & Aisy


Eisya with Giraffe

Eisya with Elephant

Eisya with Flamingo (betui ker tak aku eje ni hentam jer lah kekeke)

Closeup

Kiterorg booking bus ni.. cantek kan color pink....so mane2 tpt kiterorg behenti dia kena tunggu... syok ooo x penat sgt jln...

Ramai2 dok blkg bus... sempat posing sblom bus pink nak bawak kiterorg ronda2...

Me & Hubby




Aisy & Eisya with kijang...


Lion tgh dok lepak...

x dpt tangkap gambo dgn real Lion dpt yg olok2 pon bleh...

Hubby...

Eisya..

Boy, Umai, Akil, Hanan & Aisy

posing lg...muker dah minyak2...

Aisy tgk org utan...

aper yg di tgk nyer tu???

Time ni mmg sesak.. ramai tgk show anjing laut & bird..
aku tgk kejap jer sebb lemas bersesak2...

mmg pandai...anjing laut...


show ni jer aku tgk lps tu trs lepak kat tangga..tunggu anak2 habis gk show..



8 comments:

fazilzura said...

aritu new year tingt gak nk terjah ZOO .. tp cukup ler tgk kat parking.. penuh yg amat .. so x jd ler benti ..

E.L.I.Z.A said...

wah syiok nye p zoo..dh lama x p visit haiwan² ni...last p dec,2007..hurmm nk kena re-visit ni hehhe

M@L@ said...

fazilzura - a'ah mmg susah cari parking nasib kiterorg baik masa tu tgh cari parking tu ada org nak kuar...

M@L@ said...

eliza- pegi jgn x pegi...haiwan kan sana dah windu sama awak...

lily azliyana @ mama zara said...

seronokla budak2 tu dpt outing gi zoo..mcm mane nk booking sebijik bas pink tuh..mahal tk?

terasa nk bwk Zara n anak2 buah pegi jugakla..=D..b4 this dh pernah bwk Zara tp br jalan separuh zoo dh ujan lebat..huhu

M@L@ said...

lily - a'ah kemain happy diorg... nak booking bus tu kat counter bayar tiket bus tu... sewa rm300 1 bus..

E.L.I.Z.A said...

haaa kak...eli dh p zoo hahaaa..night safari kt taiping..tp syg nya,mostly binatang tdo la mlm2 buta ni huhuuh rugi je masuk ..igt kan best..tp ada org ckp,night safari melaka best..xtau la ye ke tak

M@L@ said...

eliza - yer ker..akak tak penah g zoo taiping lg.. patut ler kot mlm binatang tu pon penat dia tido lah..hehehhe...
zoo melaka time mlm akak pon x penah lg... bleh lah g nanti bile blik kg...