Thursday, February 5, 2009

Eisya Asyik Nangis


Mmg risau biler tgk anak menangis.. nak2 time nangis nyer waktu mlm..
Tu yg terjadi pd Eisya masa d' kg dah kena pkl 12.30mlm jer trs nangis tak tau aper yg Eisya nak bg susu di buang nyer.. rasa perut ok jer tak kembung pon..
Biler dah blik umh sendiri pon sama time siang hari ok jer main2 lari sana sini..
Biler malam jer trs nangis.. naik risau ibu & ayah tgk Eisya nangis2..
(dah ketuk pintu pon tak diam mcm ahmad al-bab trs diam tp Eisya masih nangis2...huhhhuuuu...).
Hari selesa hubby mintak tolong adik ipau tlg jumpa ustaz kamal kat aera taman rumah tlg bg air penawar..(sebab hubbby bz.. terima kasih pak su)
Biler adik ipau tanyer kat ustaz tu dia ckp mmg ada benda kacau Eisya.. budak2 ni mmg senang npk bende2 halus klau yg jenis lemah semagat mesti teperanjat.. ustaz tu ckp..
Ustaz tu bg air utk minum & basuh kat muker Eisya.. mmg npk perubahan selepas Eisya minum Air penawar tu & sapu sikit kat muker..baru nak tersenyum.. main mcm biasa.. baru selera nak mkn..mlm tu lena lah Eisya tido..zzzzzzz....
Tp mlm td Eisya start blik nangis seperti ada benda yg dia takut.. cepat2 kejut kat hubby.. trs hubby amik air penawar tu sapu kat muker & buat susu campur dgn air penawar tu.. mula2 Eisya tak nak minum... dia campak kan botol susu.. Selepas usap2 dahi..baca apa yg patut...baru senyap bg minum susu & trs tido..
Pg td masa nak hantar rumah bb sister tetibe Eisya nangis tak nak pegi .. puas bb sister pujuk tp nangis.. aku rasa tak sedap pegi tgk.. lps tu husband bb sister tu amik pujuk .... saya & hubby trs pegi keje tp masa lalu dpn umah bbsister tu dah tak dengar suara Eisya nangis..Harap2 Eisya cpt2 sembuh..
Ibu & ayah risau tgk Eisya asyik nangis..
Ibu,Ayah & Abg Aisy sayang Eisya..

6 comments:

~~ciklinn~~ said...

zlahaii naper yerk..linn pun risau nie.....insyallah tak lama lagi baiklah tu... dah mintak air kan..

hahhah adoii dah sampai ketukk pintu ka? hahhaahh

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

Mlm td alhamdulilah dah ok tak de nagis2..
hahahahhaha...ketuk pintu tu amik dr cite p.ramlee.. kan anak dia asyik nangis...hhehehehehee

[yAN!e][pUTraJAya] said...

eisya...
jangan la teriak..
meh acu yanie belanje makan ais kerim 5 kupang meh..

he he he....ketuk pintu eh kak..."ini saper yg punya....AHMAD ALBAB yg punya..."

muehhehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

Acu yanie eisya nak aiskrim robinn... leh tak baru eisya x teriak lg...

hehhehehe .. lawak lah yanie nie...

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

mak ai eskrim robbin??? camtu kne share la....meh2 sini xmo nges agi..
dak comel..comel bile senyum je...senyum3...tu da senyum da..... hik3..

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

Hehehehehe... Lawak ler.. nak share aiskrim dgn eisya yer mmg x kan dpt nyer.... sebab tu eisya yg punyer...hahhahahahhaha...