Monday, May 18, 2009

Eisya Kena CHICKEN POX


Dah berjangkit dr Abg Aisy...
Abg dah ok..
Kakak pulak yg kena..
Igat tak kena tp kena gak...
Tp ok ah kena time kecik..
Nasib Eisya kena chicken Pox tak demam..
Habis penuh 1 badan...
Yg bagus nyer Eisya tak takut pakai ubat sapu tu..
Biler pkai mesti saya ckp kat eisya.....
Ibu pkai kan bedak yer.. nanti wangi...
Wangi yer ibu...nak2..
Kalo Aisy jgn harap lah.. menangis2 biler nak sapu kan kat badan...
Biler tanyer nape nak nangis2 bkn nyer sakit...
Aisy ckp nanti cam hantu dia tak nak.. hehehehhehe...
mcm2 hal anak bujang ku itew..
Moga anak ibu cepat sembuh yer sayang...

Eisya lps mandi.. dah sapu ubat...

Eisya Suruh bukak baju gatai kate nyer ...

Tgk ler tangan dok mengaru jer...

12 comments:

fazilzura said...

Salam kenalan kak ..

alahai sian nye..
anak zr yg 2thn tu baru pas kene tp x 1 bdn ler..
siap kasi minum air kelapa dgn sup ketam..
tido dgn mandi gune daun semambu tu .. baru ilang gatai/miang2

M@L@ said...

hai zura...
tu lah... baru abg nak baik adik pulok kena...
minum sup ketam?? tak gatal ker?
daun semambu tu daun aper yer?? kat ner nak beli??

ar-adawiyah said...

ala...kesiannya tengok...cari daum mambu (kalau tak salah ingat2 lupa dah) buat garu badan dia...kalau guna kuku kang parutnya kekal dah tak leh jadi model kang eisya ni....ehehe...

untung dia time kecik leh bukak2 baju, sy kena time darjah 6 - peritnya - sedahan daun mambu saya garu badan ngan lapik tido...

M@L@ said...

adawiyah - guna daun mambu nanti lah try tayer mil..
tu lah nasib time kecik kena.. kalo dah darjah 6 nak bukak baju siang hari mesti malu...hhehehee

♥ Eda ♥ said...

alahai siannye eisya tergaruk2 tuh...

ade lagi eh musim chicken pox ni..huhu

M@L@ said...

eda - ha'ah tgh musim lah kat sini..anak buah akak pon kena..

::HaMpArAn HaTiKu:: said...

salam,aii awak...

alalala,ciannye kat eisya...smoga cepat sembuh ye sayang...cian tgk ank2x kecik kene chicken pox...smoga cepat sembuh ye eisya...mmmuuuahhhh

p/s:awk g cari daun mambu,pastu letak kat bantal eisya tido...lagi satu kan,ambk daun mambu,basuh,pastu blande kan die ngan bedak sejuk,campur air skit,pastu kan sapu kat seluruh badan eisya...insyaAllah,nnti xde parut...SAY NO TO SCAR...ngee~~

try taw...

M@L@ said...

thanks dik.. nanti akak try ikut petua mu itew...tp kat ner nak cari daun tue?? ada jual kat pasar ker??

[yAN!e][pUTraJAya] said...

semoga cepat sembuh dear.....

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

M@L@ said...

thanks kak yanie...eisya dah hampir sembuh..

mummy aryan syamil said...

akk jgn bagi mkn kicap taw..nnt berparut kesan tuh..
pastu cr daun semambu normally kat umh org india ade tanam..daun neh bgs tuk ilang kan rs gatal...buh kat bantal die tdo & wat mandi..insyallah cepat baikkk...
lg1 jgn bg mkn cfud taw...lagi tambah gateyyy...
tkcr eisya:D

M@L@ said...

mummy aryan - thanks dik... eisya dah hampir sembuh... daun semambu tu kat area rumah akak mmg susah nak cari dah tanyer...skrg ni akak cuma letak ubat sapu dr doktor...