Wednesday, March 11, 2009

1st Day ~ Lang Tengah Terengganu ~

Trip kali ni ofis hubby bawak kami ker Terengganu. Kami bertolak 6/3/09 dlm pkl 10.30 mlm, Perjalanan bergambil masa dlm 8jam..bayangkan berapa lama dok dlm bus tu.. tp adalah behenti2 kejap2. Seblum spai jeti kami semua breakfast dulu..
Kali ni trip mmg adventure mane tidak nyer kami terpaksa redah air laut paras atas lutut tu... habis seluar basah walaupon dah lipat..nilah 1st time aku bercuti mcm org pelarian...
Disebabkan air surut so bot2 besau tak leh spai ke pantai tu yg pakcik bot bg tau.....Utk spai kat pulau mengambil masa dlm 45minit tp kiter org terpaksa spai lewat 1jam disebabkan bot yg kami naik tu baru dibaiki pakcik yg bawak bot tu ckp tak leh bawak laju2..takut bot aper2 nanti.. rasa mcm nak muntah dok dlm bot lama2..nasib tak muntah spai habis gula2 aku mkn..Alhamdulilah pkl 12.00tghari kami spai, masa spai still kena buat transit lg..dah mcm org pelarian pulak..huhhuhuhhuhuhu..
Spai jer trs breefing & dpt kunci, masuk tukau baju, tp tgk bilik tak de tv trs tertanyer2 mcm mane mlm nanti tak de tv buhsan nyer...
Lps tukar baju pegi mkn lps terus terjun laut..mandi2..ptg pulak lps minum ptg balik bilik mandi2 turun mkn dinner spai pkl 11.30 baru masuk bilik nak tau nape kiter org tak dok bilik sebab tak de tv..mmg tpt ni sesuai utk dok rest.. ni citer utk hari pertama 2nd day tunggu entry yg lain..k.. jom layan



Dlm bus me & Eisya..bus ni dari Terengganu turun ke Port Klang amik kami semua

Hubby & Aisy

Aisy & kakak Ayun & Mak sedara Ibu Long.

My family.. Alhamdullilah dah spai tunggu nak transit ker bot kecik bawak ke pulau KEZAMBO...keekekekkeke


Family abg ipau ku..Dah spai pulau tgh tunggu bot kecik bawak kami ke pantai...

View chalets yg kami menginap selama 3 hari 2 mlm

Chalets kami tingkat atas no.507 tak snap pon no bilik tu & dlm bilik nyer sebab tak aper yg special sebab tak der tv buhsan mmg dia nak suruh kami dok berendam jer lah kat laut tu.. tu yg naik spai kulit dah bertambah hitam...

Kami anak beranak posing dulu sblum mandi

Model sepet mate..kuikuikuikuikui..


Cantek kannnn!!!! Look Blue...So Cool...

Main2 di tepi dulu lps tu tak igat spai senja baru naik..
Tgk jernih air nyer spai kaki ku pon leh npk..

Hubby & Aisy syok berendam kulit naik birat dah..

Eisya , syuda & ibu Long

Abg ipau ku & family nyer...

Anak buah ku jd ikan duyong...

Tpt mkn kami...

Dah penat berendam lapo so mkn dulu lah...

Budak2 yg kepenatan berendam..

Hubby & Abg ipau ku main caroom

Turn hubby pulak.. yer3x.. jer tp tak masuk lubong..

cara baru main bola snooker

Guna tangan tak pkai kayu..Eisya & syudah..

6 comments:

~~ciklinn~~ said...

wah sonokknyer coti2 ke pulau cenggini.... dah lama linn tak pergi pulau..terakhir masa bujang2 dulu...

ingat nak pi skrg..tapi mcm tak konpiden lak nak bawak anak2 yg masih kecikk nie... tapi bila tgok gambar2 dlm ni..rasa berkobar2 lak nak pi

Eda said...

jernih nyer air laut tu...cantik..mcm air swimming pool..rugi kalau tak berendam..hehe.. cantik gak ye pantai kat sana..;)

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

Cik lin - mmg sonok..biler dah spai sana mmg dok berendm jer kami semua..
jgn tak pegi mesti pegi...

dik EDA - Mmmg jernih air laut kat sana & pasir halus sgt2..

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah..syoknyer.... semedang berjalan yer kak mala...

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

mmg syokkk.... free kater kannnn!!!!hehehehehehe

ida81 said...

jernihnye air laut tuu..cantikla tempat ni...best..best :-)